Azure Virtual Desktop

Met Azure Virtual Desktop (AVD) krijgen je gebruikers een unieke virtuele Windows 11 desktopervaring, vanaf ieder type apparaat. Flexibel. Veilig. Kostenbesparend.

Boek een demo
Direct starten

Jouw werkplek in de cloud

Met Azure Virtual Desktop beschik je over een virtuele bureaubladervaring die te benaderen is via PC, laptop, tablet en smartphone. Met ‘virtuele bureaubladervaring’ bedoelen we dat je inlogt op een bureaubladomgeving zoals je deze gewend bent van Windows. Deze bureaubladomgeving inclusief applicaties én (gevoelige) gegevens blijven echter gescheiden van de fysieke computer. Het besturingssysteem en de systeemresources staan namelijk in de Microsoft-cloud. Veilig en altijd en overal beschikbaar.

Basisprincipes van Azure Virtual Desktop | Intro rondleiding

Use Case: Bring Your Own Device

Een veelgebruikt scenario voor AVD is wanneer de organisatie privé apparaten wil toestaan voor zakelijk gebruik. Vrijwel iedere organisatie verwerkt gevoelige gegevens. Het is vaak niet wenselijk dat deze ongecontroleerd en onbeveiligd worden opgeslagen op privé apparatuur. Deze apparatuur kan verloren gaan of gestolen worden, of de medewerker kan uit dienst gaan. In die gevallen kunnen gevoelige gegevens in de verkeerde handen vallen en heb je per definitie een beveiligingsincident. Met AVD kunnen medewerkers vanaf een apparaat naar keuze inloggen in een beveiligde cloudwerkplek, gescheiden van het fysieke apparaat.

Use Case: Grafisch en 3D-werk

Name